De medisch voetzorgverlener

Miranda Swart is een gecertificeerd medisch pedicure met jarenlange ervaring en een eigen praktijk. U kunt bij Miracure terecht voor zowel gewone pedicurebehandelingen als specialistische behandelingen voor reumatische- en diabetische voet. Ook kunt u bij Miracure terecht voor oncologische voetzorgverlening en voor het aanmeten van therapeutische steunkousen.

De medisch pedicure

Sinds 2013 is Miranda gecertificeerd medisch pedicure met als specialisatie reumatische- en diabetische voet. Reuma en diabetes kunnen gepaard gaan met complicaties aan de voeten, die speciale behandeling behoeven. Indien nodig zal Miracure een cliënt doorverwijzen naar een specialist en andersom kunnen huisartsen en specialisten ook cliënten naar Miracure doorverwijzen.

Therapeutische elastische kousen (TEK)

Therapeutisch elastische kousen worden altijd voorgeschreven door een (huis)arts of specialist.
Het aanmeten wordt gedaan door Miranda Swart, die hiervoor volledig gekwalificeerd en gecertificeerd is.
De kousen worden geleverd door de firma eMJe, waarvoor Miranda als consulent werkt. Het bedrijf heeft contracten met alle zorgverzekeraars en biedt gratis aanmeten/huisbezoeken. Ook levert eMJe andere compressiehulopmiddelen en aantrekhulpen. Vraag gerust naar alle mogelijkheden!

De oncologisch voetzorgverlener

Een oncologisch voetzorgverlener (OVV) is een ervaren voetzorgprofessional die voetzorg verleent aan kankerpatiënten. Een OVV is opgeleid om voeten te screenen, bijwerkingen van behandelingen te herkennen, voeten te verzorgen (als de situatie dat toelaat) en bevindingen terug te koppelen aan een oncologisch behandelteam. Ook kan een OVV preventieve maatregelen nemen zodat eventuele klachten voorkomen kunnen worden.

Een OVV gaat op professionele en strikt vertrouwelijke wijze om met de vaak emotionele omstandigheden van de patiënt. Een OVV behandeling bestaat o.a. uit verwijderen van pathologisch eelt, verdikte nagels dunner frezen, reguleren van ingegroeide nagels en reparatie van gespleten nagels.
Ook ontspannende voet- en onderbeenmassages zijn mogelijk, middels een speciale techniek, waarbij er geen druk wordt uitgeoefend. Een OVV weet wanneer er wel of niet massage mag worden toegepast.
De OVV werkt zeer nauw samen met artsen / specialisten en verpleegkundigen. Eventuele behandelingen vinden altijd in overleg met de behandelend arts of verpleegkundige plaats. Miracure verleent ambulante zorg bij onder andere hospices en verpleeghuizen.

Pin It on Pinterest