Jan Heino & Alie Drenth

Jan Heino Drenth is gespecialiseerd orthopedische schoenmaker. Hij heeft al enkele jaren ervaring in het aanmeten van steunzolen en het op maat maken van orthopedisch schoenen. Daarbij vind hij het belangrijk om de klant zo goed mogelijk te informeren om vervolgens op maat gemaakte steunzolen of orthopedische schoenen te maken. Hij is pas tevreden met zijn werk wanneer de klant ook aangeeft dat hij of zij blij is met het resultaat.

Alie Drenth helpt de klanten in de winkel en dit doet zij met veel passie en plezier. Voor haar is het belangrijk dat de klant op zijn of haar gemak voelt waarbij gemoedelijkheid voorop staat. Ook zal zij u advies geven welke schoenen het beste bij u past.

Voor Jan Heino en Alie is het belangrijk dat de klant met een goed en tevreden gevoel bij hun de winkel uit gaan.

Wij zijn de 4de generatie die de schoenenzaak met veel passie en plezier beheren.

In september 2017 vieren wij ons 16 jaar bestaan en ons pand bestaat dan ook nog eens 10 jaar.

Het ontstaan

In 1905 begon overgrootvader Jan Drenth uit Scheemda samen met zijn vrouw Greetje Drok in een oude boerderij aan de Dorpsstraat 21 in Onstwedde met een schoenmakerij. Er werden voornamelijk reparaties gedaan. Materiaal was erg schaars en daarom daarom maakten ze vaak uit meerdere exemplaren één paar goede schoenen.

Veertig jaar daarna namen opa Jan Drenth en zijn echtgenote Jantje Lukens de zaak over, om in 1946 te verhuizen naar huisnummer 10 in dezelfde straat.

Al snel kwamen er knechten bij en werden er alleen nog maar schoenen gerepareerd. Later ging zoon Heino meehelpen in de werkplaats en begon men met confectieschoenen.

Heino en zijn vrouw Ity Meijer namen het roer over in 1965 en verbouwden het pand grondig. Zo werd de schoenmakerij naar achter verplaatst om vooraan meer ruimte vrij te maken voor de schoenverkoop. In 1988 kochten Heino en Ity het ernaast gelegen woonhuis en verruimden ze het winkelgedeelte.

Uitbreiding van de winkel

Zoon Jan Heino hielp aanvankelijk mee in de werkplaats, maar ging later elders aan de slag. Na een aantal jaren in verschillende schoenmakerijen te hebben gewerkt, startte hij bij OIM in Groningen. In 2001 keerde hij terug naar het familiebedrijf en nam samen met vrouw Alie de schoenwinkel over.

Jan Heino en Alie brachten enkele veranderingen aan, zoals een pedicure ruimte. Al snel barstte de zaak echter opnieuw uit zijn voegen en daarom kocht het stel na zes jaar een oud garagepand op nummer 36. De ideale plek voor een grotere en ruimere winkel. Miracure verhuisde mee naar de nieuwe stek en op 1 september 2007 opende Oma Drenth de deuren.

Klantvriendelijkheid staat bij Schoenenhuis Drenth nog steeds voorop, nu gekoppeld aan nieuwe collecties en aantrekkelijke merken.

Traditiegetrouw worden er ook schoenen gerepareerd en kunnen klanten in de zaak terecht voor goed advies en topservice. Wij verheugen ons op uw bezoek!

Pin It on Pinterest